Joke Smitprijs

facebook-tijdlijnfoto.png - Activiste tegen seksisme

Anne Fleur Dekker - Activiste tegen seksisme

Bijdrage

Anne Fleur Dekker is een feministische activiste die zich doornmiddel van acties en het geschreven woord inzet voor voor de verbetering van de positie van vrouwen en andere onderdrukte groepen in de samenleving. Ze kwam in de lente van 2017 uitvoerig in de media nadat ze een kritisch artikel over de verkiezingen had geschreven op de opniewebsite Joop.nl, en vervolgens door bedreigingen moest onderduiken. 


Ze schrijft regelmatig voor onder andere voor Joop.nl en haar eigen blog, en haar geschreven stukken verschenen ook bij Vileine, het Parool, en GLAMOUR. In 2017 verschijnt haar eerste boek bij uitgeverij De Geus. 

Omschrijving

Anne Fleur Dekker is betrokken geweest bij de organisatie van diverse acties en demonstraties, en bekend van haar media optredens bij onder andere Pauw, NPO Radio 1, de Volkskrant, GLAMOUR, Opzij, de Correspondent, EO, NRC en anderen. In agustus 2017 sprak ze bovendien op festival Lowlands.

Aanbeveling

Anne Fleur Dekker is goed bezig en houdt haar rug recht. Afgelopen maart heeft ze vanwege haar mening zelfs ondergedoken moeten zitten. En toch gaat ze, ondanks de vreselijke reacties op internet, door met wat ze doet.