Joke Smitprijs

facebook-tijdlijnfoto.png - Bed Girls

Isabelle Griffioen - Bed Girls

Bijdrage

Isabelle is afgestudeerd op squirten en maakte aansluitend een project over masturberen voor meisjes. In de installatie Bed Girls was zij zelf aanwezig om naar verhalen te luisteren van vrouwen die zich nog steeds schamen of uit schuldgevoel op jonge leeftijd ook niet durfden te masturberen. Het gesprek dat op gang werd gebracht was zo bijzonder dat zij verder is gegaan met haar onderzoek naar het onderwerp squirten en ook daarin te werken met het faciliteren van gesprekken.

Omschrijving

Isabelle is afgestudeerd met haar afstudeerproject Bed Girls. Een installatie die o.a. bestaat uit een film waarin ze openhartig over masturberen praat met haar moeder en oma. Eén van de vragen was: staat ons seksleven dan in het teken van de man? Ze ontwierp ook masturbeer-vriendelijke artikelen, zoals een deurhanger met 'Do not disturb, I'm discovering myself'. Ze heeft het haar missie gemaakt om ervoor te zorgen dat ouders op jonge meisjes overbrengen dat masturberen oké is om te doen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en heeft zij op museumnacht een programma over squirten samengesteld in samenwerking met Mediamatic in Amsterdam. Dit omdat squirten symbool staat voor het feit dat vrouwen niet als seksueel onafhankelijk worden beschouwd. Gezien het iets is dat je zou moeten doen 'voor je man' of wat niet mag, omdat hij het vies zou vinden. Daarbij heeft zij samen met een seksuoloog verder onderzoek gepland naar vrouwelijke ejaculatie.

Aanbeveling

Isabelle heeft de ambitie om vaker projecten te doen ter bevordering van de emancipatie voor vrouwen. Ze wilt nog graag een educatief programma samenstellen voor basisscholen rond het onderwerp masturberen maar bijvoorbeeld ook iets doen tegen het feit dat het bij vrouwen in de politiek iets te vaak over hun uiterlijk gaat in de media.