Joke Smitprijs

facebook-tijdlijnfoto.png - Stellingdames

Justine van de Beek - Stellingdames

Bijdrage

Deze jonge sociologe [21] verricht baanbrekend werk, zet het licht op vrouwenemancipatie en diversiteit. Zo spreekt ze op 26 oktober in Amsterdam samen met Hedy d'Ancona bij Atria. Als twitterfeminist stimuleert ze de discussie over emancipatie, feminisme en intersectionaliteit. Ze is mede-oprichter van het platform Stellingdames.nl, “een pact om beeldvorming omtrent feminisme te verbeteren”.

Omschrijving

Founder Stellingdames.nl. Bestudeert (sociologie aan de UvA) met passie hedendaagse (gender)ongelijkheid en schrijft en spreekt daarover, o.a. Dagblad de Limburger, BIG.nl, Atria, TEDxYouth Utrecht, Studium Generale Universiteit Utrecht, NPO Radio. Zie ook interview met Justine in Opzij Oktober 2017.

https://www.linkedin.com/in/justinevdbeek/

Aanbeveling

Justine van de Beek doet aanbrekend werk als vertegenwoordiger van de nieuwe stroming anno 2017 binnen de vrouwenemancipatie en de diversiteit. Justine zorgt als jonge feminist voor bewustwording en kennisverspreiding van het ‘nieuwe’ feminisme. Ze verdient de prijs als aanmoediging voor de nieuwe stappen die ze hierin gaat zetten.