Joke Smitprijs

facebook-tijdlijnfoto.png - Wildplasboeteprotest

Geerte Piening - Wildplasboeteprotest

Bijdrage

Door haar wildplasboete aan te vechten heeft Geerte een belangrijke discussie aangezwengeld. Ze stelt dat de verhouding van mannen- en vrouwentoiletten erg ongelijk is. De hoeveelheid media aandacht laat zien dat het een probleem is in de samenleving. Naar aanleiding hiervan zijn er verschillende raadsvragen gesteld aan de gemeente. 

Omschrijving

Geerte vecht haar wildplasboete aan en zorgt voor veel aandacht voor de ongelijkheid van mannen en vrouwen wanneer het gaat om toegang tot openbare toiletten. Vrouwen hebben net zoveel behoefte om te plassen, maar krijgen de kans niet.

Aanbeveling

Geerte heeft op een hele sympathieke manier haar verhaal onder de aandacht gebracht. Ze maakt geen ruzie, ze vertelt gewoon heel rustig haar (bizarre) verhaal. (De rechter heeft gezegd dat ze maar in een plaskrul haar behoefte had moeten doen. Terwijl in het verleden een vrouw is bekeurd toen zij dit deed en een andere vrouw is aangerand in een plaskrul.) Ze communiceert heel leuk en duidelijk in de media. Ik vind dat zij zichzelf echt "opoffert" om een punt te maken voor alle vrouwen in Nederland. Dat verdient een prijs!